Un bărbat reţinut joi după-amiază la Argenteuil (Val-d'Oise), în cadrul unei operaţiuni antiteroriste a Direcţiei Generale pentru Securitate Internă, a fost plasat în arest preventiv, în sediul DGSI, a anunţat joi seară o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun alt element nu a fost însă comunicat cu privire la rezultatul percheziţiilor efectuate la două adrese, care s-au încheiat joi seară.

Această operaţiune viza verificarea unei informaţii anonime cu privire la un plan al unei acţiuni violente, anunţa o sursă din cadrul poliţiei, care preciza că Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a fost însărcinată cu ancheta.

La locul uneia dintre cele două percheziţii, pe Avenue du Parc, un locuitor, Djamel, a declarat pentru o jurnalistă AFP că imobilul percheziţionat, cu două etaje, aparţine unui bărbat care închiriază locuri de dormit, iar în el se aflau aproximativ zece persoane. La mai puţin de doi kilometri de acest loc, un perimetru de securitate a fost instituit în jurul unui imobil cu zece etaje, situat pe Avenue Maurice-Utrillo, la numărul 102, nu departe de Gara Val din Argenteuil, a constatat o jurnalistă AFP.

O operaţiune antiteroristă a avut loc deja, în martie, la Argenteuil, în urma arestării lui Reda Kriket. Kriket, în vârstă de 34 de ani, a fost condus de poliţie într-un apartament, în această comună de la periferia de nord-est a Parisului, unde a fost găsită o cantitate mică de explozivi. Suspectat că a plănuit un atentat, el a fost condamnat în absenţă, în 2015, la Bruxelles, împreună cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor de la 13 noiembrie 2015, într-un proces al unei filiere jihadiste către Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.