Un bărbat care a intrat cu o maşină pe care erau inscripţionate sloganuri în grilajul porţii Cancelariei germane, la Berlin, a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina - un Volkswagen verde-închis -, care nu a cauzat pagube la faţa locului, în centrul capitalei germane, avea inscripţii cu vopsea albă pe caroserie care îndemnau la oprirea ”politicii globalizării” şi care acuză ”voi sunteţi afurisiţii de criminali ai copiilor şi bătrânilor”.

Şoferul a fost reţinut şi era interogat de poliţişti.

”Maşina se află în faţa grilajului. Încercăm să aflăm dacă (şoferul) a condus cu bună ştiinţă în acest loc”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, adăugând că era incert dacă a cauzat pagube.

Maşina a fost puţin avariată.

Ea a fost oprită în parte de blocuri menite să împiedice un atac cu maşina la Cancelarie, unde Angela Merkel s-a instalat în urmă cu 15 ani.

Presa germană scrie că acelaşi vehcul a fost folosit în 2014 într-o încercare de pătrundere în perimetrul de securitate al Cancelariei, în semn de protest faţă lipsa de acţiune împotriva modificărilor climatice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.