Un bărbat din Majorca a fost arestat cu privire la vătămare corporală, după ce a contaminat cu covid-19 22 de persoane la serviciu şi la o sală de sport, în pofida faptului că nu prezenta semne de infectare, anunţă poliţia spniolă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a lansat la sfârşitul lui ianuarie o anchetă, în urma unui val de îmbolnăviri în Majorca, în urma unor informaţii potrivit cărora un angajat ”s-a contaminat dar a ascuns că este bolnav”, precizează într-un comunicat poliţia.

Cu câteva zile înainte de descoperirea acestui focar, bărbatul a început să prezinte simptome, porovocând îngrijorarea colegilor săi de la serviciu, dar nu a vrut să se ducă acasă şi s-a dus să facă un test PCR.

Fără să aştepte rezultatul, el s-a dus a doua zi la serviciu şi a frecventat cu regularitate sala unde făcea sport.

La serviciu, şeful său, la fel ca restul personalului, au insistat ca bărbatul să se întoarcă acasă, pentru că risca să contamineze pe toată lumea.

Ei au declarat ulterior poliţiei că bărbatul avea febră ”peste 40°C”. Însă i-a ignorat şi a rămas în acea zi la serviciu, unde s-a plimbat mai peste tot şi îşi cobora în mod intenţionat masca atunci când tuşea, spunând că ”vreau să vă contaminez pe toţi cu (noul) coronavirus”, potrivit poliţiei.

La sfârşitul zilei, când a primit rezultatul testului PCR, acesta a fost pozitiv covid-19.

Colegii săi, îngrijoraţi, s-au dus să se testeze, la rândul lor. Cinci dintre ei, ale căror teste au fost pozitive, au contaminat la rândul lor membri ai familiei, inclusiv trei bebluşi în vârstă de un an.

Trei persoane care s-au aflat în contact direct cu bărbatul la sala de sport au fost de asemnea contaminate şi au transmis virusul apropiaţilor.

Potrivit poliţiei, niciuna dintre cele 22 de persoane contaminate de către bărbat nu a fost spitalizată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.