Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, a declarat: „Michelle şi cu mine am fost destul de norocoşi să o cunoaştem pe Majestatea Sa şi ea a însemnat foarte mult pentru noi". Şi George W Bush a evocat personalitatea Reginei Elisabeta a II-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe vremea când tocmai începeam mandatul de preşedinte al SUA alături de prima doamnă, ea ne-a primit pe scena mondială cu braţele deschise şi cu o generozitate extraordinară. De multe ori, am fost uimiţi de căldura ei, de felul în care îi făcea pe oameni să se simtă în largul lor şi de modul în care şi-a arătat umorul şi farmecul în momente importante". 

„La fel ca mulţi, eu şi Michelle suntem recunoscători că am fost martorii conducerii dedicate a Majestăţii Sale şi ne înclinăm în faţa moştenirii ei în serviciul public neobosit şi demn. Gândurile noastre sunt alături defamilia ei şi de poporul Regatului Unit în acest moment dificil", au mai transmis soţii Obama. 

Şi George W Bush, fost preşedinte al SUA, a spus că el şi soţia sa Laura „au fost onoraţi să o cunoască pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a”.

El a spus într-o declaraţie: „Era o femeie de mare intelect, farmec şi spirit".

„Timpul petrecut la Palatul Buckingham şi servirea unui ceai cu Majestatea Sa - şi cu câinele ei Corgi - sunt printre cele mai frumoase amintiri ale preşedinţiei noastre.

„Regina Elisabeta a condus cu pricepere Anglia prin momente negre, cu încrederea în poporul ei şi viziunea ei pentru un mâine mai luminos. Lumea noastră a beneficiat de hotărârea ei constantă şi îi suntem recunoscători pentru deceniile de serviciu ca suveran. Americanii în special apreciază prietenia ei puternică şi statornică. Laura şi cu mine ne alăturăm concetăţenilor noştri pentru a transmite sincere condoleanţe familiei regale şi poporului britanic". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.