Fostul preşedinte al SUA Barack Obama a comentat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, chiar în timpul conferinţei lui Donald Trump, sunând că statele care rămân în cadrul acordului vor fi cele care vor avea beneficii în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea industrială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Naţiunile care rămân în Acordul de la Paris vor fi naţiunile care vor culege roadele prin crearea de locuri de muncă şi industrii”, afirmă Obama, citat într-un comunicat postat în timpul conferinţei lui Trump.

El îşi exprimă speranţa că statele, oraşele americane şi mediul de business vor interveni pentru a proteja planeta în beneficiul generaţiilor viitoare.

”Eu cred că Statele Unite ale Americii ar trebui să se afle în frunte. Însă chiar şi în absenţa leadershipului american, chiar dacă această administraţie se alătură unei mâini de naţiuni care resping viitorul, sunt încrezător că statele noastre, oraşele şi afacerile vor interveni şi vor face şi mai mult pentru a deschide calea şi a ajuta la protejarea pentru generaţiile viitoare a singurei planete pe care o avem”, se arată în comunicat.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat şeful statului american.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.