Strategul-şef al Casei Albe, Steve Bannon, a declarat pentru The Atlantic, într-un SMS, că, în ultima perioadă, conferinţele de presă nu au mai fost filmate pentru că „Sean (Spicer – n.r.) s-a îngrăşat”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a organizat, în ultima perioadă, o serie de conferinţe de presă fără filmare, în locul celor obişnuite. Mai mult, a restricţionat folosirea dispozitelor de înregistrare audiot.

Declaraţia a stârnit un val de critici Chelsea Clinton a subliniat că administraţia prezidenţială „foloseşte greutatea pentru a justifica opacitatea tot mai mare”.

Autorul britanic Brian Klaas a descris afirmaţia lui Bannon drept „patetică şi nedemocratică”.

Însă unii conservatori l-au apărat pe strategul-şef, descriind răspunsul drept o glumă nevinovată.

Preşedintele grupului pentru securitate naţională, Jim Hanson, a descris reacţia lui Chelsea Clinton drept „un răspuns administrat de PR din partea stângii fără simţul umorului”.

Controversa vine în condiţiile în care presa americană a anunţat că administraţia prezidenţială ia în calcul transferul lui Spicer într-ul rol din Departamentul de Comunicare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.