Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a decis joi ”să crească principalele trei dobânzi ale BCE cu 25 de puncte de bază”, anunţă Banca într-un comunicat, precizând că acţionează împotriva unor ”perspective ale inflaţiei” care au rămas ”prea mari prea mult timp”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei iau această decizie în lupta împotriva unei creşteri persistente a preţurilor, care subminează puterea de cumpărare a gospodăriilor şi activitatea economică în zona eruo.

”Viitoarele decizii ale Consiliului Guvernatorilor vor garanta că dobânzile directoare vor fi aduse la niveluri suficient de restrictive pentru a permite o întoarcere rapidă a inflaţiei la obiectivul pe termen mediu de 2% şi vor fi menţinute la aceste niveluri atât timp cât va fi necesar”, precizează în acest comunicat Banca centrală Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.