Traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de „securitate naţională”, a anunţat,sâmbătă, autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA), pe fondul controverselor legate de prezenţa unui balon chinezesc în spaţiul aerian al ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud), ca parte a unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul Apărării al SUA”, se arată în comunicatul autorităţii.

Potrivit presei americane, care citează surse anonime, Washingtonul intenţionează să doboare balonul deasupra Oceanului Atlantic.

China a declarat vineri că balonul care zboară deasupra Statelor Unite şi pe care Washingtonul l-a suspectat că ar fi unul de spionaj are scopuri civile, meteorologice şi de natură ştiinţifică, şi şi-a exprimat regretul că s-a abătut de la curs ajungând în spaţiul aerian american.

Obiectul a zburat deasupra Insulelor Aleutine din Alaska şi prin Canada înainte de a apărea miercuri deasupra oraşului Billings din Montana, au declarat oficialii americani. În Montana se află unul dintre silozurile de rachete nucleare ale SUA.

SUA au decis însă să nu doboare balonul din cauza pericolului reprezentat de căderea resturilor şi a posibilităţii limitate de utilizare a informaţiilor pe care dispozitivul le-ar fi putut colecta, a declarat un oficial american din domeniul apărării.

Pentagonul a transmis vineri seară că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.