Avril Haines a fost confirmată, miercuri seară, de Senatul american în funcţia de director al serviciului naţional de informaţii, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea este primul nominalizat în Cabinetul lui Joe Biden care primeşte confirmarea Senatului. Desemnarea ei a fost aprobată cu 84 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”.

Haines, avocat în vârstă de 51 de ani, este prima femeie director al serviciului naţional de informaţii.

Confirmarea ei continuă precedentul recent al Senatului de a confirma nominalizaţii în ziua în care preşedintele depune jurământul. Senatul a confirmat două propuneri ale lui Trump în prima zi şi mai multe pentru foştii preşedinţi Barack Obama şi George W. Bush.

Ar putea dura mai mult ca nominalizaţii lui Biden să primească votul senatorilor, confirmările fiind blocate de faptul că liderul republican din Senat, Mitch Michell, şi liderul democrat, Chuck Schumer, nu au ajuns la un acord privind o rezoluţie legat de modul de împărţire a puterii în for, au spus mai mulţi senatori miercuri.

Pe lângă Haines, este posibil ca miercuri să primească votul şi Janet Yallen, pentru Departamentul de Finanţe, însă nu s-a ajuns încă la un acord privind procesul de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.