Recunoaşterea vinovăţiei de către Micheal Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, ”implică pe oricine altcineva în afară de domnul Flynn”, a declarat vineri un avocat al Casei Albe, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Ty Cobb subliniază totodată că Flynn a lucrat la Casa Albă doar 25 de zile şi că el este un ”fost oficial din adminsitraţia Obama”.

Cobb a publicat vineri un comunicat după ce Flynn a pledat vinovat faţă de acuzaţia că a minţit poliţia federală (FBI) în cadrul unei înţelegeri cu anchetatorii.

În acest acord, Flynn afirmă că un membru de rang înalt al echipei de tranziţie a lui Trump l-a îndrumat să intre în contact cu oficiali ruşi în decembrie 2016.

”Declaraţiile false implicate reflectă declaraţii false către oficiali de la Casa Albă care au condus la demisia sa în februarie anul acesta”, adaugă Cobb.

Trump l-a catalogat anterior pe Flynn drept un ”om minunat”.

Pe de altă parte, Flynn a recunoscut vineri, într-un comunicat, că a acţionat greşit.

El subliniază că acordul său cu anchetatorii de a pleda vinovat este în interesul familiei sale şi al ţării.

General-locotenentul în retragere a dat publicităţii acest comunicat după ce a pledat vinovat într-un tribunal federal, la Washington, de faptul că a minţit poliţia federală în legătură cu contactele sale, în timpul perioadei de tranziţie, după alegeri, cu fostul ambasador rus în Statele Unite Serghei Kisliak.

Flynn anunţă în acest comunicat că a cooperat în ancheta procurorului special Robert Mueller.

Această anchetă examinează eventuale contacte între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia.

Flynn mai afirmă în acest comunicat că împotriva sa s-au formulat acuzaţii false.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.