Premierul Canadei Justin Trudeau a cerut "transparenţă" pentru ca o anchetă "completă şi profundă" să aibă loc şi să stabilească responsabilitatea după ce Iranul a recunoscut că a doborât "din greşeală" un avion în care se aflau mulţi canadieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prioritatea noastră rămâne să se facă lumină în acest caz, în spiritul de transparenţă şi justiţie", a spus Trudeau.

"Este o tragedie naţională şi toţi canadienii sunt în doliu. Vom continua să muncim cu partenerii noştridin întreaga lumea pentru ca o anchetă completă şiprofundă să aibă loc. Guvernul Canadei se aşteaptă la deplina colaborare a autorităţilor iraniene", a declarat  premierul.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.