Divorţul angajat de către Bona Mugabe, fiica fostului preşedinte zimbabwean Robert Mugabe, mort în 2019, a ridicat vălul de pe bogăţiile uriaşe acumulate de către familia fostului lider, iar documente judiciare listează bunuri în sumă de aproape 80 de milioane de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bona Mugabe, în vârstă de 33 de ani, a declanşat o procedură de divorţ de Simbarashe Mutsahuni Chikore, un fost pilot de linie, după nouă ani de căsătorie.

În documente judiciare, pe care AFP scrie că le-a văzut, Simbarashe Mutsahuni Chikore repertoriază active care îi aparţin numai lui Bona Mugabe sau deţinute în comun de cuplu, care constau în zeci de proprietăţi, ferme, maşini de lux şi aproape un milion de dolari în numerar.

Simbarashe Mutsahuni Chikore se opune divorţului, dar cere, în cazul în care acesta este acordat, să beneficieze de custodia comună a celor trei copii şi de o parte a activelor pe care cuplul le-a dobândit împreună.

Diversitatea şi valoarea activelor listate în cadrul cererii sale riscă să-i înfurie pe mulţi zimbabwieni, în contextul în care Zimbabwe luptă împotriva sărăciei, tăierii curentului şi unei inflaţii grave.

Între active figurează 21 de ferme şi peste 25 de proprietăţi în cartiere înstărite la Harare, între care una este evaluată la 40 de milioane de dolari, şi un hotel privat la Dubai.

Simbarashe Mutsahuni Chikore înregistrează de asemenea numeroase maşini - inclusiv un Rolls Royce în valoare de 800.000 de dolari şi trei Range Rover.

Bona Mugabe deţine, în plus, ”o sumă substanţială de bani în numerar, în devize străine, a cărei valoare exactă urmează să fie divulgată la tribunal” şi a retras ”bancnote în sumă de 760.000 într-o geantă” din reşedinţa cuplului, potrvit documentelor judiciare.

Robert Mugabe, care a condus Zimbabwe de la declararea independenţei faţă de Imperiul britanic, în 1980, şi până în 2017, a fost îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi a murit la Singapore, în 2019, la vârsta de 95 de ani.

Detaliile succesiunii sale, publicate în 2019, au arătat că a lăsat zece milioane de dolari, zece maşini, o soţie şi două case, însă unele voci estimează că averea familiei era, în realitate, cu mult mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.