Bărbatul în vârstă de 26 de ani care a rănit vineri seara poliţişti în faţa Palatului Buckingham, la Londra, era înarmat cu o ”sabie de 1,20 metri” şi a strigat ”Allah akbar”, a anunţat sâmbătă poliţia britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bărbatul, care a strigat în mai multe rânduri «Allah akbar», a fost neutralizatcu gaz incapacitant”, a anunţat poliţia într-un comunicat, precizând că acesta a încercat să ia ”o sabie de 1.20 m de pe podea, din faţa scaunului pasagerului”, din maşina sa.

În cursul arestării tânărului, originar de la Luton, la nord de Londra, trei poliţişti, care nu erau înarmaţi, ”au fost uşor răniţi”, iar doi dintre ei au fost spitalizaţi o scurtă perioadă de timp, a precizat poliţia.

”Poliţiştii din cadrul direcţiei contrateroriste sunt însărcinaţi cu ancheta, iar percheziţii sunt în curs în regiunea Luton”, a declarat comandantul Dean Haydon, şeful direcţiei de luptă împotriva terorismului.

”Noi credem că bărbatul a acţionat singur şi nu căutăm alţi suspecţi în acest stadiu”, a spus el, apreciind că ”este normal ca acest lucru să fie tratat, pentru moment, ca un act terorist”.

El a precizat, de asemenea, că un dispozitiv poliţienesc consolidat a fost prevăzut în acest weekend lung, în contextul în care luni este zi liberă în Marea Britanie, iar nivelul ameninţării teroriste în regat rămâne la ”grav”.

Acest nivel a fost ridicat la ”critic” după atentatul de la Manchester, în mai, pentru prima oară din 2007, şi marca un risc de atentat iminent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.