Autorul unui atac armat la o sinagogă din Pittsburgh, în 2018, cel mai sângeros atac împotriva evreilor din istoria Statelor Unite, a fost condamnat miercuri la pedeapsa cu moartea de către un juriu federal, scrie presa americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 12 membri ai juriului au votat în unanimitate ca lui Robert Bowers să i se aplice pedeapsa capitală, potrivit presei americane.

Robert Bowers, un şofer alb, a fost găsit vinovat, la jumătatea lui iunie, de comiterea a 11 crime, în circumstanţe agravante, la 27 octombrie 2018, în Sinagoga Tree of Life din Pittsburgh, în nord-estul Statelor Unite.

Această condamnare urma să fie anunţată oficial de către un judecător federal.

Însă Departamentul Justiţiei a instaurat un moratoriu al execuţiilor federale, iar această pedeapsă nu poate fi aplicată.

Problema pedepsei cu moartea s-a aflat în centrul acestui proces.

Procurorul federal al Pittsburgh-ului a avertizat, încă din 2019, că va cere ca autorul atacului să fie condamnat la pedeapsa cu moartea. El a citat ”lipsa remuşcării” şi ”ura şi despreţul” acestuia faţă de evrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.