Accidentul feroviar care a avut loc marţi în sudul Italiei s-a soldat cu 23 de morţi şi peste 50 de răniţi, au anunţat miercuri autorităţile, relatează Reuters, iar operaţiunile de căutare a victimelor s-au încheiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ anterior, anunţat de reprezentanţi guvernamentali, 27 de persoane au murit marţi, însă acest bilanţ a fost revizuit în scădere.

"Pentru moment avem 23 de morţi", a declarat procurorul din Bari Francesco Giannella, care a precizat că victimele - mai puţin una - au fost identificate.

Dintre cei peste 50 de răniţi, mai mulţi se aflau în stare gravă, a adăugat procurorul.

Pe de altă parte, operaţiunile de căutare a unor eventuali supravieţuitori şi victime ale accidentului s-au încheiat, a anunţat miercuri comandantul pompierilor din Puglia.

"Recuperarea carcaselor (vagoanelor) s-a încheiat, linia este din nou deschisă, iar niciun alt corp sau rămăşiţă umană nu au fost găsite, inclusiv pe o rază de 200 de metri" de la locul tragediei, a declarat pentru presă directorul regional al pompierilor, Salvatore Spano.

În total, 54 de persoane au fost rănite, dintre care 23 erau în continuare spitalizate miercuri seara.

Accidentul a avut loc marţi, în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis, unde două garnituri în care se aflau navetişti şi care circulau pe aceeaşi linie, în sensuri opuse, s-au ciocnit frontal.

Mai multe vagoane ale celor două garnituri au fost distruse în urma impactului, iar bucăţi din ele au zburat pe o rază de zeci de metri.

Italia şi-a îmbunătăţit reţeaua de trenuri de mare viteză (TGV) între marile oraşe - Napoli, Roma, Milano şi Torino -, însă nu şi restul ţării, unde circulă trenuri mai lente şi depăşite din punct de vedere tehnic, mai ales în sud.

Roberto Saviano, autorul romanului "Gomorra", în care îşi descrie viaţa sub acoperire în cadrul Mafiei napolitane, i-a cerut premierului Matteo Renzi să abordeze această problemă.

"A călători cu trenul în regiunile din sud, în Puglia, Calabria, Campania, Basilicata şi Sicilia este un proiect rezervat aventurierilor", a scris el într-un mesaj postat pe Facebook.

Ultimul mare accident feroviar din Italia a avut loc în 2009, la Viareggio, în Toscana. Peste 30 de persoane care locuiau în apropierea căii ferate au murit într-un incendiu declanşat de deraierea unui tren de marfă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.