Autorităţile din Turcia analizează filmările camerelor de supraveghere de pe autostrăzi pentru a găsi o dubă neagră despre care cred că a transportat trupul jurnalistului Jamal Khashoggi de la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Investigatorii susţin că duba ar aparţine unei trupe de asasini saudiţi care l-au ucis pe Khashoggi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii consideră că un convoi de şase maşini al trupei de asasini a părăsit consulatul la două ore după ce Khashoggi a intrat în clădire. Imagini video de pe camerele de supraveghere arată cum sunt urcate mai multe cutii în dubă, care are numere de înmatriculare diplomatice. După ce au părăsit consulatul, trei maşini s-au dus în stânga, spre un drum principal iar celelalte trei s-au dus în partea dreaptă. Investigatorii susţin că una dintre maşini, o dubă cu geamuri fumurii, a mers înspre o autostradă.

Jurnalistul - un critic al puterii de la Riad care scria la cotidianul american The Washington Post (WP) - s-a dus la consulat pentru a face demersuri administrative în vederea apropiatei sale căsătorii.

Oficiali turci au afirmat sâmbătă seara că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi a fost asasinat în interiorul consulatului.

Surse turce au afirmat că operaţiunea a fost efectuată de către un grup de 15 persoane care s-au dus la consulat după ce au sosit la Istanbul, cu două avioane, în aceeaşi zi.

”Conducătorii consulatului nu pot să scape spunând că el a părăsit consulatul, autorităţile competente trebuie să o dovedească”, a declarat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul unei vizite la Budapesta.

”Dacă el a plecat de acolo, voi trebuie să probaţi acest lucru cu imagini”, a subliniat el.

Erdogan, după ce s-a limitat duminică să spună că aşteaptă rezultatele anchetei în curs, pare să sporească presiunea supra Riadului, care insistă că jurnalistul a părărsit consulatul de la Istanbul după ce a făcut demersuri administrative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.