Franţa este pregătită să primească zece din cei 40 de migranţi debarcaţi de Sea-Watch, în noaptea de vineri spre sâmbătă în portul italian Lampedusa, a anunţat Ministerul de Interne de la Paris, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Franţa este pregătită să desfăşoare încă o dată, aşa cum a făcut de mai multe ori, o misiune a Ministerului de Interne şi a Oficiului de protecţie a refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra) pentru a identifica 10 persoane care au nevoie de protecţie şi care vor putea fi transferate fără întârziere pe teritoriul nostru", se arată într-un comunicat al ministerului.

Sea-Watch a forţat blocada impusă în apele teritoriale italiene de ministrul de interne Matteo Salvini, lucru ce a dus la arestarea căpitanului german al navei.

Cei 40 de migranţi blocaţi pe navă timp de 17 zile au reuşit să debarce sâmbătă dimineaţă şi ar urma să fie distribuiţi între cinci ţări europene: Franţa, Germania, Portugalia, Luxemburg şi Finlanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.