Autorităţile britanice au lansat o operaţiune masivă în căutarea unor presupuşi complici ai atacatorului sinucigaş, printre care se numără inclusiv suspecţii care ar fi realizat bomba detonată de atacatorul sinucigaş Salman Abedi în urma unui concert al cântăreţei americane Ariana Grande din Manchester Arena, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrebarea este: a acţionat singur sau făcea parte dintr-o grupare cu alţi indivizi determinaţi să ucidă. Pe asta se concentrează investigaţia în acest moment”, a declarat o sursă anonimă pentru jurnaliştii Reuters.

De asemenea, autorităţile britanice sunt îngrijorate că alţi indivizi au fost implicaţi în fabricarea bombei detonate în Manchester Arena.

”Realizarea unei bombe implică un anumit nivel de expertiză şi competenţă”

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 119 au fost rănite, după ce atacatorul sinucigaş Salman Abedi s-a detonat luni noaptea într-un foaier care făcea legătura dintre Manchester Arena şi gara Victoria, în timp ce mulţimile de fani plecau de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

Autorităţile britanice au arestat până în acest moment patru persoane în legătură cu atentatul terorist revendicat de către jihadiştii Statului Islamic, printre suspecţi se numără şi fratele atacatorului sinucigaş Salman Abedi - născut din refugiaţi libieni în Marea Britanie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.