Transportul în comun de suprafaţă din Île-de-France, reţeaua de autobuze şi tramvaie, se opreşte marţi cel mai târziu la ora locală 22.00 (23.00, ora României), cu o oră mai târziu decât în zilele precedente, ”pentru apărarea siguranţei agenţilor şi călătorilor”, anunţă Île-de-France Mobilités (IDFM), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unei consultări cu Prefectura Poliţiei (Parisului), toate tramvaiele şi autobuzele vor fi oprite din nou cel mai târziu la ora (locală) 22.00 (23.00, ora României) în această (marţi) seara, când serviciul va fi în întregime întrerupt”, anunţă într-un scurt comunicat Autoritatea regională a transporturilor.

”Această măsură, cu un nou orar, este prelungită în vederea apărării siguranţei agenţilor şi călătorilor”, potrivit IDFM, care-i îndeamnă pe călători să-şi devanseze deplasările imediat.

Tramvaie şi autobuze din regiunea Île-de-France au fost luate drept ţinte în revolte urbane după uciderea unui minor, Nahel, la vârsta de 17 ani, de către un poliţist, la un control rutier, la Nanterre, şi s-au întors în garaje devreme zilnic, începând de koi seara.

Unele linii îşi încetează serviciile încă de după-amiaza.

Aproximativ 40 de autobuze şi un tramvai au fost distruse în regiune în timpul unor revolte, în urma uciderii lui Nahel la 27 iunie.

Aceste revolte au cauzat ”pagube în valoare de cel puţin 20 de milioane de euro” transporturilor publice din regiunea pariziană, potrivit unei estimări prezentate luni de către IDFM.

Traficul a rămas întrerupt pe întreaga linie de tramvai T5, din cauza unor pagube pe calea ferată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.