Guvernul austriac anunţă miercuri o suspendare a legii privind vaccinarea obligatorie împotriva covid-19, la abia o lună după intrarea acesteia în vigoare, din cauza unui pericol mai mic al variantei omicron a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să urmăm sfatul Comisiei experţilor” şi ”să suspendăm” legea, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Viena, ministrul însărcinat cu Afaceri Europene şi Constituţia Karoline Edtstadler.

”Nu vedem, în acest moment, necesitatea de a impune vaccinarea obligatorie, având în vedere actuala variantă” omicron, care cauzează simprome mai puţin grave decât varianta indiană (delta) a noului coronavirus, a justificat ea.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Există, în prezent, numeroase argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, recunoaşte ministrul însărcinat cu Constituţia.

Legea a intrat în vigoare la 5 februarie - o măsură fără precedent în Uniunea Europeană (UE) - şi a provocat o opoziţie puternică a unora dintre cei 8,9 milioane de austrieci.

Toţi rezidenţii în vârstă de peste 18 ani erau vizaţi, mai puţin femeile însărcinate, cei care s-au îmbolnăvit de covid-19 în urmă cu maximum 180 de zile şi cei scutiţi din motive medicale.

Controale urmau să fie lansate la începutul lui martie, iar amenzile erau cuprinse între 600 şi 3.600 de euro.

Voci s-au ridicat şi au cerut o revizuire a legii, după ce Austria a renunţat, la începutul lui martie, la o majoritate a restricţiilor sanitare anticovid.

Austria înregistrează peste 15.000 de morţi de nla apariţia pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.