Austria a hotărât să prelungească până la 13 aprilie măsurile de izolare în vederea opririi răspândirii noului coronavirus şi să înăsprească verificările, în contextul în care numeroşi locuitori au profitat de vremea frumoasă din ultimele zile pentru a ieşi la aer, a anunţat vineri cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austria, care a anunţat până în prezent peste 2.200 de contaminări şi şase decese de la izbucnirea epidemiei, a impus duminică restricţii dure deplasărilor populaţiei, interzicând adunările de peste cinci persoane.

Viena a restabilit controalele la frontieră, a redus la minimum traficul aerian, a închis staţiunile de schi, şcolile şi majoritatea magazinelor.

”Nu ar trebui să ne încetinim (eforturile). Trebuie să respectăm măsurile luate”, a îndemnat vineri, într-o conferinţă de presă Sebastian Kurz.

La fel ca în Franţa, austriecii sunt autorizaţi să iasă din casă doar pentru a se duce la serviciu, la cumpărături de primă necesitate sau să ajute persoanele cele mai fragile. 

Deplasări scurte, în apropierea domiciliului, sunt autorizate, iar parcurile sunt în continuare deschise.

Persoanele care încalcă aceste reguli riscă o amendă de până la 3.600 de euro, iar restaurantele şi barutirle redeschise pot fi amendate cu până la 30.000 de euro.

În pofida acestor măsuri dure de izolare, numărul contaminărilor a crescut cu peste 20% în ultima zi, potrivit Ministrului Sănătăţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.