Manifestaţii antivaccinare au avut loc, sâmbătă, în mai multe oraşe din Australia, înainte de startul campaniei de imunizare împotriva Covid-19, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii, care au manifestat inclusiv la Melbourne, Sydney şi Brisbane, au scandat sloganuri de genul: “Corpul meu, alegerea mea”.

În mare parte, manifestaţiile au fost paşnice, însă la Melbourne au existat ciocniri între forţele de ordine şi protestatari, iar poliţia a arestat câteva persoane. La proteste au participat câteva mii de persoane.

În Australia, luni va începe imunizarea populaţiei împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer.

În această săptămână, a fost aprobată în Australia şi folosirea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford. Acesta ar urma să fie folosit de luna viitoare.

Ambele vaccinuri au trecut prin verificări extinse şi sunt deja folosite în mai multe ţări.

Australia îşi propune ca până în prima parte a lunii martie să vaccineze împotriva corona virusului patru milioane de oameni. Prima etapă include 700.000 de angajaţi din prima linie a luptei cu pandemia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.