Australia a anunţat joi că bucata de avion descoperită la începutul acestei luni în Mozambic este, probabil, din epava avionului Malaysia Airlines dispărut în urmă cu doi ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Analizele au arătat că bucata este, aproape cu siguranţă, de la MH370”, a declarat ministrul australian al Transportutilor, Darren Chester.

După doi ani de căutări şi întrebări, un adolescent sud-african şi un avocat american au găsit la începutul lunii resturi din fuselaj pe coasta Mozambicului, aducând speranţe noi pentru rezolvarea misterului zborului MH370.

Resturile descoperite în apropiere de coasta estică a Africii ar putea să provină din stabilizatoarele orizontale ale unui avion de tipul Boeing 777, aceeaşi aeronavă folosită de compania malaeziană în zborul MH370, care a dispărut fără urmă în martie 2014.

Aeronava cu 239 de persoane la bord a dispărut la 8 martie 2014, în timp ce efectua ruta Beijing-Kuala Lumpur. Epava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, din estul Oceanului Indian.

Operaţiunile de căutare a cursei Malaysia Airlines, printre cele mai costisitoare din istorie, au costat peste 124 de milioane de dolari şi au acoperit o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.