Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, în vârstă de 51 de ani, şi-a anunţat în iunie 2023 intenţia de a părăsi funcţia, spre surprinderea tuturor. Dar modul în care şi-a luat "adio" de la funcţia politică este puţin probabil să fie uitat, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, Alain Berset, încă preşedinte al Confederaţiei Elveţiene pentru câteva ore, a publicat un videoclip amuzant pe X pentru a-şi marca în faţa poporului elveţian plecarea din funcţie.

Videoclipul îl arată cum ia o pălărie şi dispare, zâmbind, pe un coridor. În timp ce se îndepărtează, politicianul îşi arată bucuria făcând un mic salt.

El şi-a însoţit videoclipul spunând "La revedere" în cele trei limbi oficiale ale ţării - franceză, germană, italiană: "Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci."

Alain Berset, în vârstă de 51 de ani, îşi anunţase deja plecarea, spre surprinderea tuturor, în luna iunie, spunând că s-a simţit "bine". "Să poţi să te retragi în timp ce eşti încă în viaţă este un lucru destul de bun", a glumit politicianul în discursul său de adio rostit în faţa Parlamentului la 13 decembrie. În acea zi, el i-a cedat locul lui Viola Amherd, care va prelua oficial şefia Confederaţiei luni, 1 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.