Un atentat sinucigaş a fost comis miercuri în apropierea sediului unei societăţi de construcţii situate în apropierea aeroportului din oraşul Jalalabad, în estul Afganistanului, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a fost urmată de schimburi de tiruri între atacatori şi membri ai serviciilor de securitate, a precizat el.

Şaisprezece angajaţi ar fi fost ucişi în atac.

”Doi kamikaze şi-au detonat vestele explozive, iar alţi doi au fost împuşcaţi de forţele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt provincial, Attaullah Khogyani, adăugând că membri ai forţelor speciale afgane au fost desfăşuraţi la faţa locului.

Atacul nu a fost revendicat imediat.

Acest nou atentat are loc în contextul în care Statele Unite şi talibanii poartă, de săptămâna trecută, discuţii de pace, la Doha, într-o încercare de a pune capăt conflictului aflat în curs în Afganistan de 18 ani.

”Progrese au fost realizate”, însă ”rămâne în continuare mult de făcut”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane Robert Palladino, la Washington. Potrivit Departamentului de Stat american, discuţiile vizează ”patru subiecte legate între ele care vor face parte dintr-un viitor acord”, şi anume ”contraterorismul”, ”retragerea trupelor” americane, ”dialogul interafgan” şi un ”armistiţiu”.

Un atac de anvergură, vineri, a fost revendicat de talibani împotriva unei baze americano-afgane în sud-vestul Afganistanului, soldat cu cel puţin 23 de morţi în rândul forţelor de securitate afgane. Cel puţin 20de talibani au fost, de asemenea ucişi în acest atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.