Autoritatea greacă de luptă împotriva spălării banilor anunţă luni că ”îngheaţă” toată averea vicepreşedintei Parlamentului European (PE), Eva Kaili, inculpată la Bruxelles cu privire la o presupusă implicare într-un răsunător scandal de corupţie privind Qatarul, măsuri care vizează şi familia acesteia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleasa a fost dată afară din Partidul grec Pasok-Kinal în urma acestui scandal.

Măsurile autorităţii greceşti vizează ”conturile bancare, seifurile, societăţile şi activele financiare” ale inculpatei, anunţă preşedintele autorităţii, Haralambos Vourliotis, citat de un membru al organizaţiei.

Instituţiile bancare elene şi serviciile de stat competente au fost informate deja cu privire la această măsură a Autorităţii de luptă împotriva spălării banilor, potrivit acestui membru al instituţiei.

Blocarea averii îi vizează şi pe membrii apropiaţi ai familiei lui Eva Kaili - părinţii acesteia, potrivit aceleiaşi surse.

În colimatorul Autorităţii se află o firmă imobiliară înfiinţată recent în cartierul şoc din Atena Kolonaki, care ar fi fost creată de către eurodeputata greacă, în vârstă de 44 de ani, şi partenerul său italian, de asemenea inculpat în Belgia.

Arestarea Evei Kaili - o aleasă europeană din 2014 şi vicepreşedintă a PE din ianuarie - a provocat o emoţie puternică în Uniunea Europeană, dar mai ales în ţara acesteia.

SACI CU BANI

Această fostă prezentatoare de televiziune a fost inculpată cu privire la ”corupţie”, duminică, la Bruxelles, şi încarcarcerată, în cadrul unei anchete a unui judecător belgian cu privire la plăţi mari efectuate de Qatar cu scopul de a influenţa decizii în cadrul acestei instituţii mari a UE.

O sursă judiciară a declarat AFP că Eva Kaili şi alte treri persoane au fost inculpate de către un judecător de la Bruxelles, la două zile după arestare, într-o anchetă care ţintea acţiuni ale ţării organizatoarea a Cupei Mondiale la Fotbal în 2022.

Eva Kaili nu a beneficiat de imunitate parlamentară, pentriu că infracţiunea de care este acuzată a fost constatată ”în flagrant delict”, potrivit acestei surse judiciare.

Această sursă a conformat informaţii de presă potrivit cărora în apartamentul alesei socialiste elene s-au găsit ”saci cu bani”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.