Armata israeliană a atacat, sâmbătă, poziţiile mişcării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, ca răspuns la un tir cu rachete din teritoriu care a fost interceptat, potrivit unui comunicat militar, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de zori, sirenele au sunat în oraşul Ashkelon şi în alte localităţi din sudul Israelului, la graniţa cu Fâşia Gaza, pentru a avertiza un atac cu rachete.

„Mişcarea islamistă Hamas a tras o rachetă din Fâşia Gaza către cetăţenii israelieni din sudul ţării. Racheta a fost interceptată de scutul antirachetă, a spus armata israeliană.

În replică, armata a desfăşurat o serie de lovituri asupra poziţiilor Hamas din enclava palestiniană care se află sub o blocadă israeliană de mai bine de 15 ani.

„Avioanele au vizat un spaţiu unde se produceau arme Hamas, precum şi trei posturi militare Hamas”, a spus armata.

Raidurile israeliene, inclusiv în sud-estul oraşului Gaza, sunt „o prelungire a agresiunii (a Israelului) asupra teritoriilor palestiniene din Ierusalim şi Cisiordania ocupată”, în urma morţii a trei palestinieni la Jenin, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, care nu a raportat victime.

Vineri, trei palestinieni înarmaţi au fost ucişi în schimburi de focuri cu forţele israeliene care desfăşurau o operaţiune în zona Jenin din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel de mai bine de 50 de ani.

Hamas a susţinut că unul dintre cei trei morţi era un comandant local al mişcării islamiste şi că moartea sa „nu va rămâne nepedepsită”.

Ultimele atacuri cu rachete şi lovituri israeliene asupra Gaza datează din aprilie anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.