Atacul cu cuţitul într-un tren regional german, soldat cu doi morţi şi mai mulţi răniţi, nu are un mobil ”terorist”, aşa cum se temeau autorităţile germane, anunţă joi parchetul însărcinat cu ancheta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există niciun indiciu al unui context terorist”, declară AFP un purtător de cuvânt al Parchetului din Itzehoe (nord), Peter Müller-Rakow.

”Celelalte elemente de context şi desfăşurarea faptelor fac obiectul unei anchete”, precizează el.

Presupusul agresor, în vârstă de 33 de ani - un bărbat apatrid de origine palestiniană -, arestat imediat după faptele de miercuri, urmează să fie prezentat joi seara, la cererea parchetului, în faţa unui judecător, care să ia decizii cu privire la acţiunile de întreprins.

El este suspectat de înjunghierea mai multor persoane într-un tren expres regional care asigura o legătură între Kiel şi Hamburg, în nordul Germaniei.

O fată în vârstă de 16 ani şi un bărbat în vârstă de 19 ani au fost ucişi în atac.

Alte şapte persoane au fost rănite, unele grav.

Presupusul autor a fost imobilizat de către martori, după care a fost reţinut, în Gara Brokstedt.

Un bărbat fără domiciliu, el a ieşit din închisoare la jumătatea lui ianuarie, după ce a ispăşit o pedeapsă cu privire la vătămare corporală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.