Trei persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite într-un atac armat care a avut loc într-un tramvai, într-o zonă rezidenţială a oraşului Utrecht, a anunţat luni poliţia, care evocă posibile motivaţii teroriste, iar potrivit presei locale o unitate antiteroristă era prezentă la faţa locului, relatează AFP .Premierul Mark Rutte a catalogat situaţia drept ”foarte îngrijorătoare”. De asemenea, coordonatorul serviciilor olandeze antiteroriste a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că o echipă de criză s-a întâlnit şi discută situaţia. Un bărbat a fost arestat în urma unui incident armat în oraşul olandez Utrecht soldat cu trei persoane decedate, informează poliţia, scrie BBC. Poliţia a informat anterior că îl caută pe Gokmen Tanis, un turc de 37 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Autorul atacului din Utrecht, soldat cu trei morţi, a fost arestat de poliţie

Un bărbat a fost arestat în urma unui incident armat în oraşul olandez Utrecht soldat cu trei persoane decedate, informează poliţia, scrie BBC.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alte cinci persoane au fost rănite în incidentul care pare să fie un atac terorist conform autorităţilor.

Poliţia a informat anterior că îl caută pe Gokmen Tanis, un turc de 37 de ani.

Şcolile au fost închise iar securitatea sporită cât poliţia l-a căutat pe suspect. Nu se ştie deocamdată unde a fost arestat bărbatul.

UPDATE - Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anunţat că cel puţin trei persoane au murit în atacul dintr-un tramvai din oraş şi alte nouă au fost rănite, scrie The Guardian.

Presa din Olanda a publicat imagini cu un cadavru pe pe asfalt, iar reporterii au informat că cel puţin 20 de persoane au fost internate.

Poliţia din Utrecht a publicat o imagine de la camerele de supraveghere cu principalul suspect, un turc pe nume Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani şi a avertizat oamenii să nu îl abordeze dar să anunţe autorităţile dacă îl văd.

CITEȘTE ȘI O persoană ar fi fost ucisă la Utrecht; poliţia anunţă că analizează ipoteza unui atac terorist; securitate consolidată la sediul Guvernului; alerta teroristă ridicată la cel mai înalt nivel în regiune

UPDATE - Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că atacatorul a fugit de la faţa locului cu o maşină.

”Un bărbat a început să tragă sălbatic”, a declarat un martor ocular pentru site-ul olandez de ştiri nu.nl.

 Premierul olandez Mark Rutte a anunţat că Guvernul participa la o şedinţă de criză după atac.

Autoritatea însărcinată cu transportul la Utrecht a anunţat că transportul cu tramvaiul în oraş a fost oprit.

Tiruri au avut loc la ora locală 10.45 (11.45, ora României).

O piaţă în care se află o staţie de tramvai, la periferia zonei centrale a oraşului, Piaţa 24 octombrie, a fost izolată de către poliţie.

Elicoptere din cadrul serviciilor de salvare se aflau la faţa locului.

Potrivit The Associated Press, serviciile de salvare au îndemnat publicul să păstreze distanţa, pentru a permite salvatorilor să intervină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.