Trei persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite într-un atac armat care a avut loc într-un tramvai, într-o zonă rezidenţială a oraşului Utrecht, a anunţat luni poliţia, care evocă posibile motivaţii teroriste, iar potrivit presei locale o unitate antiteroristă era prezentă la faţa locului, relatează AFP .Premierul Mark Rutte a catalogat situaţia drept ”foarte îngrijorătoare”. De asemenea, coordonatorul serviciilor olandeze antiteroriste a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că o echipă de criză s-a întâlnit şi discută situaţia. Un bărbat a fost arestat în urma unui incident armat în oraşul olandez Utrecht soldat cu trei persoane decedate, informează poliţia, scrie BBC. Poliţia a informat anterior că îl caută pe Gokmen Tanis, un turc de 37 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Autorul atacului din Utrecht, soldat cu trei morţi, a fost arestat de poliţie

Un bărbat a fost arestat în urma unui incident armat în oraşul olandez Utrecht soldat cu trei persoane decedate, informează poliţia, scrie BBC.

Alte cinci persoane au fost rănite în incidentul care pare să fie un atac terorist conform autorităţilor.

Poliţia a informat anterior că îl caută pe Gokmen Tanis, un turc de 37 de ani.



Şcolile au fost închise iar securitatea sporită cât poliţia l-a căutat pe suspect. Nu se ştie deocamdată unde a fost arestat bărbatul.

UPDATE - Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anunţat că cel puţin trei persoane au murit în atacul dintr-un tramvai din oraş şi alte nouă au fost rănite, scrie The Guardian.

Presa din Olanda a publicat imagini cu un cadavru pe pe asfalt, iar reporterii au informat că cel puţin 20 de persoane au fost internate.

Poliţia din Utrecht a publicat o imagine de la camerele de supraveghere cu principalul suspect, un turc pe nume Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani şi a avertizat oamenii să nu îl abordeze dar să anunţe autorităţile dacă îl văd.

CITEȘTE ȘI O persoană ar fi fost ucisă la Utrecht; poliţia anunţă că analizează ipoteza unui atac terorist; securitate consolidată la sediul Guvernului; alerta teroristă ridicată la cel mai înalt nivel în regiune

UPDATE - Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că atacatorul a fugit de la faţa locului cu o maşină.

”Un bărbat a început să tragă sălbatic”, a declarat un martor ocular pentru site-ul olandez de ştiri nu.nl.

 Premierul olandez Mark Rutte a anunţat că Guvernul participa la o şedinţă de criză după atac.

Autoritatea însărcinată cu transportul la Utrecht a anunţat că transportul cu tramvaiul în oraş a fost oprit.

Tiruri au avut loc la ora locală 10.45 (11.45, ora României).

O piaţă în care se află o staţie de tramvai, la periferia zonei centrale a oraşului, Piaţa 24 octombrie, a fost izolată de către poliţie.

Elicoptere din cadrul serviciilor de salvare se aflau la faţa locului.

Potrivit The Associated Press, serviciile de salvare au îndemnat publicul să păstreze distanţa, pentru a permite salvatorilor să intervină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.