Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul armat şi luarea de ostatici de vineri seara, într-un restaurant din cartierul diplomatic de la Dacca, potrivit unui comunicat al agenţiei Amaq, afiliată organizaţiei ultradicale, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comandouri ale Statului Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dacca, în Bangladesh", se arată în acest comunicat Amaq preluat pe reţele de socializare.

Atacul s-a soldat cu "peste 20 de morţi de diverse naţionalităţi", adaugă Amaq, care precizează că aceste "comandouri au luat ostatici în restaurantul Artisan".

"Un număr necunoscut de persoane se află în continuare în interiorul (localului), dar nu ştim dacă au fost luate ostatice", a declarat anterior pentru AFP Sayedur Rahman, un reprezentant al poliţiei locale.

Doi poliţişti, grav răniţi într-un schimb de focuri, au murit din cauza rănilor, a anunţat poliţia.

Un număr important de membri ai forţelor de ordine a fost trimis la faţa locului.

Potrivit site-ului cotidianului Daily Star, cinci atacatori au pătruns în restaurantul Holey Artisan Bakery către ora locală 21.20 (16.20, ora României), în cartierul şic Gulshan, şi au deschis focul.

Şeful forţelor speciale din cadrul poliţiei naţionale Benjir Ahmed a declarat că atacatorii au aruncat cu dispozitive explozive asupra poliţiştilor.

Un locuitor care se afla în apropiere de restaurant a declarat că a auzit tiruri sporadice timp de aproape trei ore de la începutul atacului.

"Este haos acolo. Străzile sunt blocate. Sunt zeci de comandouri de poliţie", a declarat acest locuitor, Tarique Mir.

Acest schimb de focuri a izbucnit în apropiere de Nordic Club - un local frecventat de expatriaţi din ţări nordice - şi de Ambasada Qatarului.

Bangladeshul se confruntă cu un val de asasinate în rândul apărătorilor laicităţii, intelectualilor şi membrilor minorităţilor religioase, imputate unor grupări jihadiste, soldate cu peste 50 de morţi în decurs de trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.