Preşedintele în exerciţiu Ashraf Ghani a fost reales la conducerea Afganistanului, potrivit rezultatelor definitive ale alegerilor din 28 septembrie, anunţate, marţi, de Comisia Electorală Independentă (IEC)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia Electorală l-a declarat pe Ashraf Ghani, care a obţinut 50,64% din voturi, preşedinte al Afganistanului", a declarat Hawa Alam Nuristani, preşedinte al IEC.

Rezultatele definitive sunt deja contestate de echipa lui Abdullah Abdullah, care a obţinut 39.52% din voturi.

"Rezultatele nu au nicio legitimitate. Ne-am retras din procesul electoral în urmă cu două zile. Comisiile nu au acţionat conform legii", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Abdullah Abdullah, Faraidoon Khwazoon.

Rezulatele au fost anunţate cu peste trei luni întârziere, la aproape cinci luni de la alegeri, fiind înregistrate un total de 16.500 de plângeri pentru nereguli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.