Parlamentul din Armenia l-a ales pe fostul lider al opoziţiei, Nikol Paşinian, drept prim-ministru, încheindu-se astfel o perioadă de tensiune politică în fosta republică sovietică, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paşinian, un fost jurnalist şi lider al partidului de opoziţie Contractul Civil, a câştigat cu 59 de voturi pro şi 42 împotriva sa. Erau necesare 53 pentru victorie.

Paşinian a condus o mişcare de protest faţă de fostul prim-ministru, Serzh Sargsyan, a cărui numire a fost văzută de mulţi drept neconstituţională.

Săptămâna trecută, Paşinian nu a obţinut voturile necesare deoarece nu a avut susţinerea Partidului Republican, aflat la putere. Acum, însă, republicanii şi-au arătat suportul după ce  a câştigat încrederea a mulţi cetăţeni armeni.

Fostul prim-ministru şi-a dat demisia acum două săptămâni în urma protestelor conduse de Paşinian.

Sargsyan, care a fost anterior preşedinte timp de 10 ani, a susţinut în 2015 schimbări constituţionale care i-au oferit prim-ministrului mai multă putere decât preşedintelui, oamenii devenind astfel îngrijoraţi că ar putea începe un regim autocratic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.