Aproximativ zece militari ucraineni, pe jos, într-o zonă rurală, intercpetează o blindată inscripţionată cu ”Z” pe al cărei tun este legat un steag alb, iar doi militari se predau cu mâinile ridicate în aer, după care iese şi şoferul blindatei, un vehicul de luptî de infanterie sovietic de tip BMP-1, potrivit unei înregistrări video, virală de miercuri pe reţele de socializare, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această scenă este filmată perfect de către unul dintre militarii ucraineni care asistă la operaţiune.

Scenariul unei astfel de predări este plauzibil în regiunea Herson, unde armata rusă se retrage, aflată în mare dificultate în faţa forţelor ucrainene, care obţin un succes după altul şi eliberează localităţi în sector.

Însă înregistrarea video ar putea fi la fel de bine un ”clip” care să alimenteze comunicarea spectaculoasei contra-ofensive lansartă de Kiev la începutul lui septembrie, potrivit ziarului.

”Dacă vorbim despre o predare voluntară (a militarilor ruşi), de bunăvoie, le vom da posibilitatea de a găsi un drum în lumea liberă”, declara miercuri, la postul francez BFMT, ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov.

Autorităţile ucrainene au creat o buclă pe Telegram, cu un număr de telefon la care militari ruşi care vor să se predea să poată suna pentru a se preda.

Începând din aprilie, se acordă o primă pentru livrarea de material militar rusesc - de la 10.000 de dolari în schimbul unui simplu tun, până la un milion de dolari în schimbul unui avion de vânătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.