Peste 50 de rachete de croazieră au fost lansate de către armata rusă împotriva Ucrainei, într-un ”atac masiv”, a anunţat armata ucraineană luni, la două zile după un atac cu drone împotriva Flotei ruse la Marea Neagră, atribuit de Moscova Kievului şi Londrei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Teroriştii ruşi au lansat din nou un atac masiv împotriva instalaţiilor sistemului energetic într-un număr de regiuni”, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko.

”Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar altele şi-au atins ţinta”, a anunţat el.

Rusia a lovit instalaţii energetice în Ucraina cu ”armament de înaltă precizie”, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării.

Forţele armate ruse ”îşi continuă loviturile cu arme de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune (...) împotriva comandamrntului militar şi sistemelor energetice ale Ucrainei. Toate atacurile şi-au atins obiectivul. Toate ţintele desemnate au fost atinse”, a anunţat într-un comunicatb ministerul rus.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa la Kiev.

Cel puţin cinci explozii au fost auzite de către jurnalişti AFP în capitala ucraineană între orele locale 8.00 (şi ora României) şi 8.20 (şi ora României).

Cartiere din Kiev au rămas fără curent electric şi apă ”în urma atacurilor ruseşti”, a anunţat primarul Kievului Vitali Kliciko.

”O parte a Kievului, fără electricitate, iar unele zone, fără apă, în urma atacurilor ruseşti”, a anunţat într-o postare pe Telegram Kliciko.

Atacurile ruseşti au lăsat fără apă 80% dintre consumatorii din Kiev şi au întrerupt alimentarea cu energie a 350.000 de gospodării, a anunţat Kliciko.

”Sute de localităţi din şapte regiuni din Ucraina” au rămas fără electricitate, a anunţat într-o postare pe Telegram premierul ucrainean Denis Şmîhal.

”Rachete şi drone au atins zece regiuni, avariind 18 instalaţii, majoritatea din sistemul energetic”, a precizat el.

Fragmente dintr-o rachetă rusească - doborâtă de către armata ucraineană - au căzut luni într-un sat din Republica Moldova situat la frontiera cu Ucraina, anunţă Chişinăul, care precizează că au avut loc pagube materiale dar, imediat, nu şi victime.

”O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea, în Republica Moldova, în apropiere de frontiera cu Ucraina”, anunţă într-un comunicat Ministerul moldovean de Interne.

”Pentru moment, nu este semnalată nicio victimă, însă geamurile mai multor case au fost distruse”, precizează ministerul.

Kievul a fost bombardat la 10 şi 17 octombrie - cu drone ruseşti de fabricaţie iraniană.

Aceste atacuri au atins infrasttructura energetică a capitalei şi au antrenat în ultimele zile întreruperi ale alimentării cu electricitate.

Sâmbătă dimineaţa, un atac masiv cu drone a vizat nave militare şi civile aparţinând Flotei ruse staţionată în Golful Sevastopol, în Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

În urma acestui atac, Rusia şi-a suspendat participarea în Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară mondială.

Ukraine : « plus de 50 missiles de croisière » lancés par l’armée russe ce lundi
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.