Armata rusă anunţă sâmbătă că a vizat, cu ”rachete de înaltă precizie”, un depozit important de armament - livrat forţelor ucrainene de către Statele Unite şi state membre ale Uniunii Euroepne (UE) - în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate ruse au scos azi (sâmbătă) din serviciu, cu rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune, un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa în care era stocat un important lot de armament străin livrat de către Statele Unite şi ţări europene”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Aceste rachete de înaltă precizie au vizat, sâmbătă, 22 de instalaţii militare ucrainene - inclusiv trei depozite de armament şi muniţie situate în apropiere de Iliciovka şi Kramatorsk, care au fost distruse, precizează ministerul rus.

Aviaţia rusă a efectuat, la rândul său, sâmbătă, atacuri aeriene vizând 79 de instalaţii militare ucrainene şi 16 depozite de armament de artilerie şi de carburant, precizează aceeaşi sursă.

Moscova mai anunţă că a ucis peste 200 de militari ucraineni şi că a distrus aproximativ 30 de blindate numai sâmbătă, în ajunul Paştelui ortodox.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.