Armata israeliană confirmă marţi că l-a ”eliminat” pe numărul trei în ierarhia aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, Marwan Issa, într-un atac în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marwan Issa, ”unul dintre organizatprii masacrului den la 7 octombrie”, a fost ”eliminat într-un atac pe care l-am desfăşurat în urmă cu două săptămâni”, anunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Acest conducător al aripii armate a Hamas a fost ”eliminat într-un atac complex şi precis al Forţelor Aeriene, în baza unor informaţii clasificate ale armatei şi Shin Beth", serviciul israelian de informaţii interne, precvizează el.

Este vorba despre oficialul cu cel mai înalt rang în mişcarea plaestiniană asasinat de armata israeliană de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan a anunţat moartea lui Marwan Issa într-o conferinţăă de presă la 18 martie.

Născut în 1965, într-o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, Marwan Issa a evitat orice apariţie publică după ce a ispăşit cinci ani de închisoare în Israel, după ce a fost găsit vinovat de impplicare în mişcarea islamistă.

Ultima sa fotografie - neautentificată - care circulă pe reţele de socializare datează din 2015.

Marwan Issa a făcut parte din Consiliul Militar al Hamas şi din Biroul Politic din Fâşia Gaza, supervizat de către Yahya Sinwar, oficialul cu rangul cel mai înalt în grupare în enclavă.

Un ”strateg fără pereche”, potrivit jurnalistului israelian Yoav Limor, el ar fi unul dintre ”creierele” atacului de la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.