Confruntări armate erau ”în curs, în nordul ţării”, la frontiera Israelului cu Libanul, a anunţat luni un purtător de cuvânt al armatei israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Confruntări în curs în regiunea Mont Dov, în nordul Israelului”, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, referindu-se la un versant al Muntelui Hermon, revendicat de mult timp de Liban, care numeşte acest sector ”fermele de la Chebaa”.

Autorităţile le-au cerut anterior locuitorilor din Platoul Golan - o regiune la frontiera cu Libanul - să rămână acasă, din cauza unui ”incident de securitate”.

Pe de altă parte, Hezbollahul libanez a efectuat luni o operaţiune împotriva armatei israeliene în sectorul ”fermelor de la Chebaa”, la frontiera libanezo-israeliană, au declarat surse libaneze pentru Reuters.

Acest atac a fost efectuat ca represalii după uciderea unui combatant din cadrul grupării armate şiite Hezbolah, lunea trecută, într-un atac aerian la marginea Damascului, în Siria, atribuit Israelului, a precizat sursa citată.

Armata israeliană a anunţat, la rândul său, un ”incident în domeniul securităţii” la frontiera israeliano-libaneză şi le-a ordonat locuitorilor din sector să rămână închişi în casă.

Postul israelian de ştiri N12 TV News a semnalat un schimb de focuri între forţe israeliene şi ”activişti”.

Explozii au fost auzite în sector, potrivit televiziunii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.