Patru atacatori care încercau să treacă frontiera din Liban în Israel au fost ucişi de către armata israeliană, în contextul în care tentative de incursiune şi confruntări armate se multiplică în această regiune, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a anunţat marţi că a ucis patru atacatori, într-o tentativă de infiltrare, la frontiera cu Libanul, pe fondul unor violenţe care au izbucnit în ultimele zile, în urma Războiului Israel-Hamas.

Armata anunţă într-un comunicat că militari israelieni ”au reperat o echipă teroristă care încerca să se infiltreze prin bariera de securitate din Liban şi să plaseze un dispozitiv exploziv”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea precizează că a ucis patru persoane.

Armata israeliană a anunţat anterior că a atacat şi lovit, în noaptea de luni spre marţi, ţinte ale mişcării şiite proiraniene libaneze Hezbollah în Liban.

De la începutul războiului declanşat de un atac sângeros fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, la 7 octombrie, confruntări armate la frontiera Israelului cu Libanul s-au soldat cu aproximativ zece morţi de partea libaneză, majoritatea combtanţi, dar şi un jurnalist Reuters şi doi civili.

De partea israeliană au fost ucise cel puţin două persoane.

Israelul a început să evacueze mii de locuitori din 28 de localităţi situate în nordul ţării, în urma acestor acroşaje la frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.