Marina SUA a anunţat, sâmbătă, confiscarea a unui milion de cartuşe, precum şi a lansatoare de rachete introduse ilegal, conform acesteia, pe navă din Iran către Yemen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marfa a fost descoperită "în timpul unei verificări a navei la îmbarcare”, a notat Flota a 5-a SUA cu sediul în Bahrain într-un comunicat, menţionând că este "a doua confiscare ilegală majoră de arme într-un an" pe această rută maritimă.

Într-o declaraţie, viceamiralul Brad Cooper a acuzat Iranul de "transfer ilegal de ajutor letal” şi de "comportament destabilizator”. "Forţele navale americane lucrează pentru a preveni şi a perturba activităţile maritime periculoase şi iresponsabile din regiune”, a adăugat el.

Iranul admite că îi sprijină pe rebelii Houthi din Yemen, dar neagă că le-a furnizat arme.

Nava de pescuit interceptată, joi, transporta aproape 7.000 de lansatoare de rachete şi "propulsoare folosite pentru a lansa rachete RPG”, potrivit comunicatului.

În noiembrie, Marina SUA a declarat că a interceptat o nava care venea din Iran care transporta "materiale care ar putea fi folosite pentru a produce combustibil pentru rachete şi explozibili” pentru rebelii yemeniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.