Omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg, fostul partener de judo al lui Vladimir Putin, a declarat, sâmbătă, că el este proprietarul imensului palat de pe malul Mării Negre, despre care Alexei Navalnîi a afirmat că ar fi deţinut de preşedintele Rusiei, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rotenberg a precizat că a cumpărat palatul în urmă cu doi ani.

“Acum nu va mai fi un secret, eu sunt beneficiarul. A fost o proprietate complicată, cu mulţi creditori, iar eu am reuşit să devin beneficiar”, a adăugat el.

Luni, Preşedintele rus Vladimir Putin a dezminţit că este proprietarul somptuasei reşedinţe de la malul Mării Negre, în urma unor acuzaţii în acest sens formulate de către opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Preşedintele rus a făcut precizarea la două zile după manifestaţii la nivel naţional, de o amploare fără precedent, organizate cu scopul de a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Mobilizarea la aceste manifestaţii a fost amplificată de difuzarea unei anchete a lui Aleksei Navalnîi în care preşedintele rus Vladimir Putin este acuzat că a pus să se constriască un palat, care a costat peste un miliard de dolari, la malul Mării Negre.

Acest film a fost văzut de peste 100 de milioane de ori de când a fost postat online de către Aleksei Navalnîi, la întoarcerea sa în Rusia, la 17 ianuarie, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde s-a refăcut în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în spatele căreia acuză că se află liderul de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.