Mii de argentinieni au protestat vineri faţă de încercările guvernului de a obţine o linie de credit de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), pe care îl consideră responsabil pentru dificultăţile de la ultima criză economică, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidele de opoziţie, sindicatele, organizaţiile pentru drepturile omului dar şi artişti au participat la marşul din capitala Buenos Aires, organizat sub mottoul „Ţara este în pericol”.

Mai multe proteste au avut loc de când preşedintele Mauricio Macri a anunţat pe 8 mai că a început negocierile cu FMI.

Decizia a surprins investitorii şi a intensificat temerile argentinienilor privind o posibilă repetare a colapsului economic din 2001-2002.

Mulţi argentinieni consideră că măsurile de austeritate impuse de FMI au adâncit criza, care a sărăcit milioane de cetăţeni şi a dăunat imaginii Argentinei după ce guvernul s-a declarat incapabil să îşi plătească datoriile în valoare de 100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.