Arabia Saudită va redeschide pelerinajul de la Umra la Mecca celor din străinătate vaccinaţi contra Covid-19, a anunţat duminică agenţia saudită oficială de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile saudite vor începe să primească cereri de intrare în ţară de luni, precizează agenţia. Frontierele au fost închise acum 18 luni din cauza pandemiei, anunţă AFP.      

Micul pelerinaj, care spre deosebire de cel de la Hajj poate fi realizat pe parcursul întregului an, atrage anual, în perioade normale, milioane de vizitatori din lumea întreagă. 

Epidemia de Covid-19 a perturbat puternic pelerinajele de la Hadj şi Umra, surse importante de venituri pentru regatul care adună 12 miliarde de dolari pe an.                

Până în prezent, doar pelerinii vaccinaţi care locuiesc în Arabia Saudită pot pretinde un permis pentru Umra.               

Pelerinii străini care doresc să ajungă la Mecca vor trebui să se vaccineze, cu un ser recunoscut de Arabia Saudită şi să se supună regulilor de carantină, a adăugat agenţia saudită.          

În ultimii ani, Arabia Saudită a investit miliarde în industria turismului pentru a-şi diversifica economia petrolieră.         

Între septembrie 2019 şi închiderea frontierelor în martie 2020, Arabia Saudită a eliberat 400.000 de vize turistice.

De la începutul crizei sanitare, Arabia Saudită a înregistrat oficial mai mult de 532.000 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 8.300 decese. 

Guvernul a accelerat la începutul lui august campania de vaccinare, cu scopul de a relansa turismul şi a găzdui evenimente sportive şi spectacole.               

Vaccinarea este de acum obligatorie pentru a intra în locuri publice şi private, inclusiv şcoli şi în cele de divertisment, precum şi transportul public. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.