Arabia Saudită a blocat accesul delegaţiei iraniene la reuniunea de luni a Organizaţiei pentru Cooperare Islamică, din Jeddah, la care va fi discutat planul de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui american Donald Trump, a anunţat Ministerul de Externe al Iranului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile saudite nu au emis vize pentru participanţii iraniei, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Abbas Mousavi.

”Guvernul Arabiei Saudite a împiedicat participarea delegaţiei iraniene la reuniunea pentru analizarea planului pentru ”acordul secolului”, la sediul Organizaţiei pentru Cooperare Islamică”, a spus Mousavi, citat de agenţia de presă Fars.

Mousavi a spus că Iranul a depus o plângere la organizaţie şi a acuzat Arabia Saudită că se foloseşte în mod greşit de poziţia sa e gazdă pentru sediul central al acesteia.

Oficialii saudiţi nu au comentat imediat informaţia.

Oficialii iranieni au condamnat planul preşedintelui Trump de rezolvare a conflictului dintre Israel şi Palestina, după anunţarea oficială a acestuia, săptămâna trecută.

Conducerea palestiniană a respins planul, afirmând că favorizează puternic Israelul şi că le va nega formarea unu istat independent viabil.

Arabia Saudită şi Iranul sunt blocate într-un război prin intermediari, luptând pentru exercitarea de influenţă în Orientul Mijlociu. Cele două ţări susţin părţi opuse în conflictele din Siria şi Yemen.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.