Autorităţile saudite au lansat o iniţiativă importantă pentru drepturile femeilor, înfiinţând primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim. Însă, nicio femeie nu s-a aflat pe scenă la inaugurarea consiliului, în fotografiile de la eveniment apărând 13 bărbaţi, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei, femeile au trebuit să stea într-o cameră separată şi a existat o legătură video permanentă cu scena plină de bărbaţi de la primul Consiliu al Femeilor

Fotografia cu scena dominată de bărbaţi a devenit virală pe reţelele sociale.

De asemenea, internauţii au comparat fotografia cu momentul în care preşedintele american Donald Trump a fost surprins, în ianuarie, semnând o lege cu privire la avorturi, înconjurat doar de bărbaţi.

Iniţiativa saudită este condusă de către prinţul Faisal bin Mishal bin Saud, guvernatorul provinciei al-Qassim. 

Guvernatorul a explicat că este mândru de prima iniţiativă de acest fel din Arabia Saudită.

”În Qassim, noi considerăm că femeile sunt surori ale bărbaţilor şi avem o responsabilitate pentru a lansa noi oportunităţi pentru femei şi fete”, a declarat prinţul Faisal bin Mishal bin Saud.

De asemenea, consiliul este prezidat de către prinţesa Abir bint Salman, dar aceasta a fost nevoită să stea într-o cameră separată la Consiliul Femeilor.

(Ştirea iniţială a fost modificată)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.