Aproximativ 900 de americani care credeau că s-au vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech la un centru de vaccinare în Times Square, la New York, în perioada 5-10 iunie, este necesar săreia vaccinarea de la capăt, după ce au fost vaccinaţi cu vaccin perimat, relatează CBS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Sănătăţii statului New York îi sfătuieşte să se programeze rapid în vederea vaccinării cu prima doză de vaccin împotriva covic-19.

”Prezentăm scuze pentru jena provocată şi vrem mai întâi de toate ca persoanele respectivă se ştie că ni s-a confirmat că vaccinul cu care au fost vaccinaţi nu prezintă niciun pericol”, declară NBC ăntreprinderea ATC Vaccination Services, însărcinată cu operaţiunea.

Potrivit Departamentului Sănătăţii statului, dozele respective au fost păstrate prea mult timp în frigider şi nu mai garantează eficienţa vaccinului împotriva noului coronavirus.

”Nu este ca şi cum s-ar fi înşelat o dată, o zi! A durat cinci zile!”, denunţă Gabrielle Napolitano Swift, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani, vaccinat cu vaccinul perimat.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat în mai prelungirea depozitării vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech la frigider pe o perioadă de până la o lună de zile.

Agenţia americană FDA i-a urmat rapid exemplul.

Anterior se considera că flacoanele cu vaccin puteau fi folosite dacă erau ţinute la rece maximum cinci zile, o perioadă prelungită în prezent la o lună de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.