Germania a autorizat 80.000 de muncitori străini să vină în ţară să participe la recoltarea fructelor şi legumelor, printr-o derogare de la interdicţia de intrare pe teritoriul german implementată în lupta împotriva epidemieinoului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerele germane ale Agriculturii şi Internelor au încheiat joi un acord care stabileşte o cotă de 40.000 de muncitori sezonieri în aprilie şi alţi 40.000 în mai.

Aceşti muncitori urmează să fie aduşi în Germania mai degrabă cu avionul decât cu autocarul, în vederea unei evitări a riscului contaminării.

Este necesar ca ei să se supună unor controale medicale şi să respecte distanţa de securitate la locul recoltării.

Majoritatea acestor muncitori sezonieri provin în general din ţări din Europa de est ca Polonia, Bulgaria şi România.

Guvernul federal vrea totodată să recruteze aproximativ 10.000 de persoane din Germania, din rândul şomerilor, studenţilor sau solicitanţilor de azil pentru a munci pe câmp.

În Franţa, ministrul Agriculturii Didier Guillaume i-a îndemnat săptămâna trecută pe francezi să se alăture ”marii armate de agricultori”, pentru a hrăni ţara pe timpul crizei sanitare şi în vederea unei evitări a penuriei de fructe şi legume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.