Câteva sute de poliţişti irlandezi ar putea să fie desfăşuraţi la frontiera cu Irlanda de Nord, în cazul în care Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană (UE) fără acord, la sfârşitul lui martie, dezvăluie în ediţia de joi cotidianul The Irish Independent, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Problema frontierei dintre Irlanda, un stat membru UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord, care urmează să devină singura frontieră terestră între regat şi UE după Brexit, este un măr al discordiei, care blochează ratificarea acordului Brexitului de către deputaţii britanici.

The Irish Independent scrie că planuri de urgenţă sunt în curs de elaborare în cazul unui Brexit dur - ”cel mai rău dintre scenarii”.

Aproximativ 600 de agenţi de poliţie ar putea să fie mobilizaţi în cele aproximativ 300 de posturi de frontieră situate de-a lungul celor 500 de kilometri de frontieră între Irlanda şi Ulster, scrie ziarul, care citează surse la curent cu o reuniune care a avut loc miercuri între un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei irlandeze (Gardai) Drew Harris şi colaboratorii săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.