Aproximativ 30% din infrastructura energetică din Ucraina a fost lovită de rachete ruseşti începând de luni, a declarat, marţi, ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul ucrainean a declarat pentru CNN că aceasta este "prima dată de la începutul războiului" când Rusia "a vizat în mod dramatic" infrastructura energetică.   

El a afirmat că unul dintre motive este faptul că exporturile de electricitate ucrainene către Europa "ajută ţările europene să economisească gazul şi cărbunele rusesc", adăugând că Ucraina încearcă "să se reconecteze rapid de la celelalte surse". 

Luni, guvernul ucrainean a îndemnat populaţia din întreaga ţară să îşi "limiteze" consumul de energie.   

Întrebat dacă Ucraina va primi energie suplimentară din Europa, Halushchenko a spus că aceasta este "una dintre opţiunile aflate pe masă".  

Ministrul a declarat că sistemul energetic ucrainean "este încă stabil", dar a făcut apel la parteneri să furnizeze "sisteme de protecţie aeriană care ne-ar putea ajuta cu adevărat să ne protejăm infrastructura".    

"Trimitem acest mesaj partenerilor noştri: trebuie să protejăm cerul", a spus el.  

"Ruşii nu se joacă pe nişte jocuri pe tema legilor internaţionale. Nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenţii internaţionale", a adăugat oficialul ucrainean.  

Ministerul rus al Apărării a confirmat marţi că vizează în atacuri instalaţii militare şi energetice ucrainene. 

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.