Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu în nord-estul Insulei spaniole Tenerife, în arhipelagul turistic Canare, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 2.400 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie din oraşul Santa Ursula, iar alte aproximativ 600 din oraşul La Orotava, a anunţat miercuri într-o postare pe Facebook vicepreşedintele Guvernului regional, Lope Afonso.

”Incendiul este stabilizat acum şi aşteptăm să vedem cum evoluează, pentru a vedea dacă putem lua în considerare, în câteva ore, întoarcerea persoanelor evacuate”, a anunţat o consilieră însărcinată cu situaţii de urgenţă, Blanca Perez.

Imagini difuzate de televiziuni surprind elicoptere bombardiere cu apă luptând âmpotriva flăcărilor.

Insula, situată la Oceanul Atlantic, în largul Marocului, a fost devastată în august de incendii de pădure care au condus la evacuarea a 12.000 de persoane în perioada de vârf a incendiilor.

Tenerife are o suprafaţă totaslă de 203.400 de hectare, iar 7% din supafaţa insulei a fost făcută scrum la sfârşitul lui august.

Insula a fost afectată, cu toate acestea, de incendii mai importante ca suprafaţă, în 2007.

Insulele canare înregistrează în prezent temperaturi de peste 30°C.

În 2022, 300.000 de hectare au fost distruse de peste 500 de incendii în Spania - un record în Europa, potrivit Sistemului European de Informare despre Incendii de Pădure (EFFIS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.